Güneş Enerjisi,Fotovoltaik,Güneş Pili,Solar Energy
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE İLETİŞİM
19 Mayıs 2012 Cumartesi

HABER ARA


Gelişmiş Arama
Elektrik Forum

GOOGLE TRANSLATE

ELEKTRİK-ENERJİ HABER

OTOMASYON HABER

ANKET

Sitemize Nasıl Ulaştınız




Tüm Anketler

Beş Para Etmez Değersiz Adamlar

Musfafa Fazlıoğlu

21 Şubat 2011, 00:08

Musfafa Fazlıoğlu

Beş Para Etmez Değersiz Adamlar

Mustafa Fazlıoğlu

fazlioglum@gmail.com

 

Halk arasında sıkça kullanılan bir çok terimler vardır.’’değerli adam’’,’’değersiz adam’’, ’’önemli şahsiyet’’,’’beş para etmez adam’’,’’üç paralık adam’’,’’ucuz adam’’,’’satılmışlar’’gibi.

Aslında eleştirel umulmayan algılamalarla ilgili birazda doğruyu,yanlışı ve kötüyü ortaya koyabilmek için insanların diğer insanları tariflendirmesi sırasındaki niteleme türleri.Belki biraz sert,acımasız ve haksız gibi değerlendirilebilecek bir etkileniş algılamasını şu kelimeler ile ifade ettiğimde bir çok tepki ve olumsuz eleştiriler alabilirim.Hatta bu ifademde yanılmak, terslenmek ve mahcup olmak isteyebilirim.

Desem ki artık günümüzde çok az kalan istisnalar dışında ve toplum içinde yükselen değer olarak sadece ve sadece kişisel çıkar,menfaat,şan şöhret,servet,şehvet arzusu ve maddi çıkarlar elde edebilmek için her yol,her şey meşru sayıldığı ve hatta uyanıklık ve akıllı olmak ifade edildiğinde artık herkesin dini,imanı,kıblesi, mezhebi,düşüncesi,ideolojisi,aklı fikri ‘’ONE DOLAR’’sonucuna çıkarsa kim ne der.

Artık ne fikir kaldı ne ideoloji,ne düşünce kaldı ne inanç. Samimiyetler adına herkes bir gün bunu savunuyor bir gün şunu.Bir bakıyorsunuz dün şurada bu gün burada,hem şucu hem de bucu.

En fazla samimi olduğunu ifade ettiği yerden bir bakıyorsunuz şahsi menfaatler karşılığı tam zıddına uçuvermiş.

Kimisi de ne şekilde görünüp algılanırsa oradan menfaat sağlayacağını umarak en alasını oynuyor.

Ehh artık büyük çoğunluk kimlerce,nerede ne yaparsa kaç para edeceğinin ve kaç para bulacağının telaşında.

İlginçtir,parayı ne kadar bulursa bulsun daha fazla,daha fazlasını kaç paraya nereye giderse bulacağı arayışında.

Artık etik yok,idealler yok,samimiyetler yok.

Eskiden beş para etmez adamlar çoktu.Artık birileri üç para,birileri beş para,birileri on para ediyor mu sormak lazım.Günümüzde ben ilkelerimden asla vazgeçmem ,ben ideallerimi terk etmem,ben samimiyetimi feda etmem ve kim kaç para verirse versin ben maske takıp dans etmem,velhasıl sonucu ne olursa olsun göründüğüm gibi olur,olduğum gibi görünürüm diyerek bir anlamda hiçbir değer karşılığı değerlerinden vazgeçmediği için beş para etmem diyenlerde kaldı mı? Şan,şöhret,servet,şehvet,mevki,makam ve yüksek ideallerini terk edebilip kişisel çıkar ve menfaatleri peşinden kılıktan kılığa,renkten renge girmektense, samimiyet ilke ve idealleri uğruna bunlardan vazgeçebilme adına ‘’ben beş para etmez değersiz biriyim’’ diyebilecekler kaldı mı.

Kaldıysa bir adım öne çıksın…

 

 

 

 

 

             

Bu haber 896 defa okunmuştur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit
Kısa Yazı02 Mayıs 2012

AKTUEL HABER

GAZETELER



Sitemizdeki yazı,resim ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz,kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
RSS Kaynağı | Yazar Girişi | Yazarlık Başvurusu

Altyapı: MyDesign Haber Sistemi