Güneş Enerjisi,Fotovoltaik,Güneş Pili,Solar Energy
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE İLETİŞİM
05 Şubat 2012 Pazar
Ah Bin Ali Ah Bin Kunduz30 Ocak 2012

GOOGLE TRANSLATE

ELEKTRİK-ENERJİ HABER

OTOMASYON HABER

ANKET

Sitemize Nasıl Ulaştınız




Tüm Anketler

A-Sınıfı Mına&Gay Güzelleştirmeleri

Musfafa Fazlıoğlu

10 Ağustos 2010, 12:19

Musfafa Fazlıoğlu

A-Sınıfı Mına&Gay Güzelleştirmeleri.?

 

Özelleştirmelerimiz,Güzelleştirmelerimiz tam gaz devam ediyor.Bizde enerji hep A-Sınıfı accayip tasarruflu. A-Sınıfı Mına teknolojisi ve Gay sistemli özellikleriyle yak yak bitmiyor,çak çak tükenmiyor.Nükleer enerji,baraj yapımları mahkemelerde enerji satışları özelleştirmelerle teskerelerde bitmiyor.

Ne demiş bakanımız ''Karadeniz'de petrol çıkmayabilir,bulunursa çok iyi olur,fakat bulunamayabilir de.Bulamazsak bir şeyin sonu değil.''..Ne harika bir açıklama.A-sınıfı enerji Mına teknolojili Gay sistem.Süleyman Demirel'in kulakları çınlasın,ne diyordu…''Vaaasaa vaaadırr,yoksa yohdur,binaenaleyh vaadı da biz mi içtik,kalkınmanın düğmesi vaadı da biz mi basmıyoz'',hey gidi günler hey.Şimdi de bas bas paraları enerjiye.Ha sahi kim nereleri özelleştirmiş,özelleşen yerler özelleşmeden önce kiminmiş,özelleştikten sonra kimin olmuş.Kim kimin malını özelleştirmiş,kim kimin parasını kimden almış kime vermiş.

Maliyetinin gerçek değerini bilmeden kullandığı enerji için parasını ödeyenlerin ödedikleri faturaların şunun değil de bunun üzerinde olmasının çok mu önemi vaaamış.

Ne yani şimdi elektrik dağıtım şirketleri özelleştirildi diye tüketiciler için elektrik fiyatları mı ucuzlayacakmış.Dicle elektrik 228 milyon dolar,Gediz elektrik 1,920 milyar dolar,Trakya Elektrik A.Ş 622 milyon dolar veeee Bogaziçi Elektrik 2,990 milyar dolar.Cem’an 5.76 milyar dolar.Dolar dolar dolar.Evetttt hep dolar.Milletten boşalır birilerinin ceplerine dolar. Haaa sahi biz niye tedavülde küllüm Dolar kullanmıyoruz.Adına da Türk Doları deriz olur biterrr. Kanada Doları,Avustralya doları olur da Türk Doları olmaz mı?Bal gibi de olur.Hemde A sınıfı Mına teknolojili Gay sistemleriyle.Şimdi bu 5.76 milyar dolar kimden alınacak kimlere verilecek,kimin cebinden kimin cebine inecek.Elektrik faturalarını ödeyenlere ne olarak geri dönecek. A-sınıfı Mına teknolojili Gay sistemli yol,su,elektrik olarak mı geri dönecek! vay vay vay.Ya hazır bu özelleştirmeler enerjide tam gaz giderken illa büyük tesisler mi özelleşecek.Mustafaların küçük tesislerinde enerji gerilimi o kadar yüksek o kadar yüksek ki enerji fazlalığından hatlar gerilmiş nükleer bomba gibi her an patlamaya hazır nakil hattı direğin bile taşımakta zorluk çektiği bu tesislerin özelleşmesi,güzelleşmesi ne zaman mümkün olacak.Yığılca,Mengen,Gerede gerilim yüklü Küçüklerin güzelleşmesi nerede.Burada da A sınıfı Mına teknolojili Gay sistemlerini kullanamaz mıyız?Her yerde kullanılıyorken.

Hadi kalın sağlıcakla…

 

Bu haber 357 defa okunmuştur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

HABER ARA


Gelişmiş Arama
Elektrik Forum

AKTUEL HABER

GAZETELER



Sitemizdeki yazı,resim ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz,kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
RSS Kaynağı | Yazar Girişi | Yazarlık Başvurusu

Altyapı: MyDesign Haber Sistemi