ICCI 2022 Enerji Sektörünün Devlerini Buluşturuyor

ICCI 2022 ENERJİ SEKTÖRÜNÜN DEVLERİNİ BULUŞTURUYOR

Türkiye’nin ve yakın coğrafyanın uluslararası en büyük enerji fuarı ICCI – Uluslararası Enerji ve Çevre Fuar ve Konferansı, 16-18 Mart 2022 tarihleri arasında İstanbul Fuar Merkezi’nde gerçekleştirilecek. T.C Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ve EPDK desteği ile Sektörel Fuarcılık tarafından 26.cısı düzenlenecek fuar, 200’ den fazla yerli ve yabancı katılımcıya ve 45 ülkeden 15 binin üzerinde profesyonel ziyaretçiye ev sahipliği yapacak.

Son 15 yılda, 95 milyar dolar yatırım yapılarak büyüme sürecinin ilk etabını büyük oranda tamamlayan Türkiye enerji piyasası, Ekonomik Kalkınma ve İş Birliği Örgütü-OECD’nin en büyük onuncu enerji piyasasıkonumuna geldi. Türkiye enerji piyasası, büyüklük bakımından elektrik piyasası dördüncü, doğal gaz piyasası da üçüncü sıraya yükseldi. Dünyaenerji piyasasının çok önemli coğrafyasında yer alan Türkiye’nin, kısa vadede bölgesel ticaret olanaklarını arttırması, yeni yatırımlarla enerji endüstrisini büyütmesi ve teknolojik dönüşümü piyasasına entegre etmesi bekleniyor. Bu kapsamda 200’den fazla yerli ve yabancı katılımcının ağırlandığı fuar, yarattığı yıllık yaklaşık 25 milyar dolarlık ciro ile Türkiye’nin enerji sektörüne önemli bir katkı sağlıyor.

SEKTÖR PROFESYONELLERİNE ULUSLARARASI YATIRIM FIRSATI SUNUYOR

B2B Alım Heyeti Programı kapsamında ihracatçı firmalar, 26 ülkeden gelen 300 kişilik uluslararası satın alma heyetleri ile ikili iş görüşmesi yapma fırsatı bulacak. B2B Alım Heyeti Programı kapsamında, başta Almanya, Danimarka, İspanya, İtalya, Balkan Ülkeleri olmak üzere Avrupa, Bağımsız Devletler Topluluğu, Kuzey Afrika, Orta Doğu ve Körfez Ülkeleri’nden heyetler fuarda bir araya gelecek.

2022 ICCI – Uluslararası Enerji ve Çevre Fuar ve Konferansı’nda stantlı katılım yapacak yurtdışı ülkeler arasında; İtalya, İngiltere, Almanya, Avusturya, Japonya, Norveç, Danimarka, Fransa, Hindistan, İran ve Çin bulunmakta.

ICCI 2022– Uluslararası Enerji ve Çevre Fuar ve Konferansı uluslararası yeni yatırım ve iş birliklerinin gerçekleştirileceği önemli bir platform olmanın yanı sıra, içeriğinde yer alan birçok etkinlik ile de enerji sektörünün gündemine damga vuracak.

ICCI KONFERANSLARI SEKTÖRE KATMA DEĞER YARATIYOR

Fuarla eş zamanlı olarak düzenlenen ve ana teması Enerji ve İklimlendirme, Verimlilik, Sürdürülebilirlik ve Dönüşüm olarak belirlenen ICCI 2022 Konferansları’nda; 3 gün boyunca 4 paralel salonda, TÜSİAD, MÜSİAD, DEİK, Türkiye Belediyeler Birliği, OSBÜK, İstanbul Sanayi Odası, Digit4Turkey, TÜREB, Kojentürk Derneği başta olmak üzere enerji ile ilgili sektörün önde gelen 21 derneğinin ve EPDK ve ETKB gibi yasa koyucuların düzenledikleri özel oturumlar ve fuara katılan firmaların sunumlarının yer aldığı teknik oturumlar ile toplamda yerli ve yabancı 230 konuşmacının yer aldığı 40 oturum gerçekleşecek.

Kamu, yatırımcı, sanayici, üretici, tedarikçi ve geliştiriciyi bir araya getirecek olan ICCI 2022’nin odağında geleceğin enerji dönüşümü yer alacak. Bu kapsamda, konvasiyonel elektrik üretim, iletim ve dağıtım kaynaklarının yanı sıra rüzgar, güneş, biyokütle, jeotermal ve hidrojen başta olmak üzere yenilenebilir enerjinin tüm alt başlıkları, akıllı şehirler, çevre teknolojileri, enerji verimliliği, enerji lojistiği, dijitalizasyon, enerji depolama, elektrikli araç ve şarj teknolojileri ve enerjide siber güvenlik konu başlıkları tartışılacak ve katılımcılar yeni ürün ve teknolojilerini sergileyecek.

Author: Mustafa Fazlıoğlu

Mustafa FAZLIOĞLU;1990 yılı İ.T.Ü Elektrik Mühendisliği Mezunu. Mustafa FAZLIOĞLU 1990 yılından beridir Elektrik Mühendisliğinin yanısıra Teknik Medya’da faaliyet göstermektedir. www.elektrikhaber.com , www.mustafafazlioglu.com.tr, www.guneshaber.net, www.otomasyonhaber.net haber portalları bir Mustafa Fazlıoğlu yapımıdır......