Akfen Yenilenebilir Enerji, Türkiye’nin İlk GES Üretimli Elektrik Depolama Projesine ÇED Onayı Aldı

Akfen Yenilenebilir Enerji, Erzurum’un Aşkale ilçesinde geliştirdiği Gelinkaya Güneş Enerji Santrali ve Elektrik Depolama Tesisi projesi için Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’ndan “Çevresel Etki Değerlendirmesi Olumlu” kararı aldı. Bu sayede Gelinkaya, Türkiye genelinde GES üretimli elektrik depolama alanında ilk “ÇED Olumlu” kararı alan proje oldu.

 Akfen Yenilenebilir Enerji Genel Müdürü Mustafa Kemal Güngör, “Şirketimizin sürdürülebilir enerji çözümleri alanında yatırım portföyünü büyütme hedefi doğrultusunda, Türkiye genelinde güneş enerjisi üretimi ile entegre edilen ilk elektrik depolama projesi olma özelliğini taşıyor” diye konuştu.

Güneş, su ve rüzgar olarak sadece yerli ve yenilenebilir kaynaklardan üretim yapan 700 MW’lık kurulu güce sahip Akfen Yenilenebilir Enerji, Erzurum’un Aşkale ilçesinde geliştirilen Gelinkaya Güneş Enerji Santrali ve Elektrik Depolama Tesisi projesi için Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’ndan “Çevresel Etki Değerlendirmesi Olumlu” kararı aldı. 35,75 MWm / 30 MWe gücünde olan ve 44,86 hektarlık alana kurulacak santral, 30 MWe / 60 MWh kapasiteli modern bir depolama tesisini de içeriyor.

Karar ile birlikte Akfen Yenilenebilir Enerji, halen yatırım aşamasında bulunduğu toplam 285 MWe kapasiteli müstakil elektrik depolama projelerinden ilki için “ÇED Olumlu” kararı alırken, aynı zamanda bu karar Türkiye genelinde GES üretimli elektrik depolama alanında ilk ÇED Olumlu kararı alan proje olma özelliğini de taşıyor.

GÜNGÖR: ENERJİ KAYNAKLARINI DEĞERLENDİRME KARARLILIĞIMIZI SÜRDÜRÜYORUZ

Akfen Yenilenebilir Enerji Genel Müdürü Mustafa Kemal Güngör“Bu önemli adım, şirketimizin sürdürülebilir enerji çözümleri alanında yatırım portföyünü büyütme hedefi doğrultusunda, Türkiye genelinde güneş enerjisi üretimi ile entegre edilen ilk elektrik depolama projesi olma özelliğini taşıyor” diye konuştu.

Güngör, “Akfen Yenilenebilir Enerji olarak, temiz ve yenilenebilir enerji kaynaklarının geliştirilmesi ve enerji depolama çözümlerinin entegrasyonu konusundaki kararlılığımızı sürdürüyoruz. Bu proje, ülkemizin yenilenebilir enerji alanındaki yol haritasına değerli bir katkı sağlayacak ve enerji dönüşümü sürecimizde önemli bir rol oynayacaktır” ifadelerini kullandı.

Author: Mustafa Fazlıoğlu

Mustafa FAZLIOĞLU;1990 yılı İ.T.Ü Elektrik Mühendisliği Mezunu. Mustafa FAZLIOĞLU 1990 yılından beridir Elektrik Mühendisliğinin yanısıra Teknik Medya’da faaliyet göstermektedir. www.elektrikhaber.com , www.mustafafazlioglu.com.tr, www.guneshaber.net, www.otomasyonhaber.net haber portalları bir Mustafa Fazlıoğlu yapımıdır......