Mercedes Elektrikli Araba’ya yatırım yapacak

Mercedes-Benz, yeni “kompakt elektrikli araba” üretmek için Fransa’daki Hambach tesisine 589 milyon Dolar yatırım yapacağını açıkladı.

Fabrika şu anda tamamen elektrikli olan Daimler için akıllı arabalar üretiyor, ancak yeni yatırım Mercedes-Benz’in yeni kompakt elektrikli aracı için olacak.Ünlü otomobil üreticisi, elekrikli araçlar konusunda oldukça iddialı hedeflere sahip. Öyleki, marka 2022 yılına kadar, tüm otomobil modellerinin elektrikli versiyonlarını sunmayı planlıyor.

Mercedes-Benz’in daha geniş kapsamlı elektrikli araç çalışması ise, gelecek yıl, elektrikli “EQC” SUV olan araçlar ile tamamen elektrikli “EQ” alt markası altında başlayacak.Mercedes-Benz’in Hambach’daki yeni modelin hazırlıklarının kısa sürede başlayacak ve yapılan bu büyük yatırım, yeni tesislerin inşası ve yeni ürün kendisi için harcanacak. Ayrıca montaj tesisleri genişletilecek ve sitenin altyapısını yeniden şekillendirecek.

Kaynak

Üretime ne zaman başlanacağı belirtilmese de Mercedez Benz’in 2022 yılına kadar birçok elektrikli aracı piyasaya sürmesi bekleniyor.

Author: Mustafa Fazlıoğlu

Mustafa FAZLIOĞLU;1990 yılı İ.T.Ü Elektrik Mühendisliği Mezunu. Mustafa FAZLIOĞLU 1990 yılından beridir Elektrik Mühendisliğinin yanısıra Teknik Medya’da faaliyet göstermektedir. www.elektrikhaber.com , www.mustafafazlioglu.com.tr, www.guneshaber.net, www.otomasyonhaber.net haber portalları bir Mustafa Fazlıoğlu yapımıdır......