Enerji Sektörü, Nordex Türkiye ve ICCI ev sahipliğinde bir araya geldi.

Enerji Sektörü, Nordex Türkiye ve ICCI ev sahipliğinde bir araya geldi.

Enerji Sektörü’nün özel şirketlerinin üst düzey yatırımcıları ve yöneticileri,  Nordex Türkiye ve ICCI ev sahipliğinde 30 Kasım 2021 Salı akşamı Rahmi Koç Müzesi’nde düzenlenen ICCI Exclusive Networking etkinliğinde bir araya geldi. Enerji Sohbetleri’yle renklenen ve sektörün yoğun katılımıyla gerçekleşen bu etkinliğe, Türkiye’nin en büyük enerji yatırımcılarının yanı sıra pek çok enerji şirketinin üst düzey yöneticileri katıldı.

“Hep Beraber, Tekrar Beraber” temasıyla uzun pandemi ayrılığı sürecine vurgu yapan etkinlik sektörün özel şirket sahiplerini ve yöneticilerini ilk defa bu kadar geniş çaplı bir organizasyonda buluşturdu.

Enerji Sohbetleri’nin ilk oturumuna Dünya Gazetesi Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Güldağ ve KHAS Üniversitesi Enerji Sistemeler Bölüm Başkanı Prof. Volkan Ş. Ediger katılarak , enerji sektörüne ve ekonomiye dair genel değerlendirmelerini paylaştılar. Enerji Sohbetlerinin ikinci oturumunda ise yatırımcı bakış açısıyla gündeme dair önemli konular Demirer Holding Yönetim Kurulu Başkanı Erol Demirer ve Eksim Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ebubekir Tivnikli tarafından masaya yatırıldı.

ICCI adına görüşlerini belirten Feraye Gürel şunları söyledi :

“ICCI, 29 yıldır Enerji sektörünün en önemli buluşma adresi. Biz senelerce networking etkinlikleriyle sektörü bir arada tutacak yatırımlar yaptık. Nihayet uzun bir pandemi süreci sonrası Enerji sektörünün değerli yatırımcıları ve üst düzey yöneticileriyle fiziki olarak bir araya geldik, ICCI adına çok mutluyuz. ICCI Exclusive Networking etkinliği ile sektörün en önemli yatırımcılarının ve yöneticilerinin kendilerini özel hissedecekleri, son derece samimi ama bir o kadar da münhasır bir ortam yaratmak istedik. Son derece titiz ve seçici davrandık. İstedik ki yoğun iş tempoları arasında hem biraz nefes alsınlar hem de sektördeki dostlarıyla bir araya gelsinler. Varolan ekonomik gündeme dair makro tartışmalar ve enerji gündemi ağırlıklı bir sohbet oldu. ‘Hep beraber, tekrar beraber’ temamıza uygun son derece keyifli bir gece geçirdik, böyle bir geceye verdiği desteklerden dolayı Nordex Türkiye Genel Müdürü Sayın Habib Babacan başta olmak üzere, tüm Nordex Acciona ailesine özel teşekkürlerimi iletiyorum. Davetimize gelerek bizi onurlandıran tüm misafirlerimize de sonsuz teşekkürler.”

Nordex Türkiye Genel Müdürü Babacan: “Sektörümüzün ‘Hep Beraber’ buluşması, ‘Tekrar Beraber’ biraraya gelmesi sektörümüzün tüm paydaşları için çok önemli.”

Nordex Türkiye Genel Müdürü Habib Babacan ise şunları söyledi:

“Uzun pandemi dönemi boyunca bir araya gelemezsek de, bizler tüm enerji sektörü olarak durmak bilmeden çalışmaya devam ettik. Pandeminin etkin olduğun 2020 ve 2021 yıllarında enerji sektöründe toplamda 7,250 MW’lık yeni santral ünitleri devreye alındı ve Türkiye’nin toplam kurulu gücüne %7,9’luk bir ilave kurulu güç eklenmiştir. Bu iki senede ilave eklenen kurulu gücün %98,6’sının yenilenebilir kaynaklara dayalı olması çok memnun edici. Bununla birlikte, geçtiğimiz bu iki senede  tüm Rüzgar Enerjisi sektörü olarak da bu ilave kurulu gücün %36,5’ini karşılayarak toplamda 2,660 MW’lık RES gücünü devreye almayı başardık.

Pandemi süreci devam ederken, tüm özverileriyle proje sahalarında çalışan tüm enerji sektörü çalışanlarına ve pandemi şartlarına rağmen yatırımlarının arkasında dirayetle duran Türk yatırımcılarına ne kadar teşekkür etsek azdır. Zorlu geçen bu süreçten sonra ICCI ile birlikte, Enerji Sektörü’nün üst düzey yatırımcıları ve yöneticilerini bir araya getirmeyi istedik.

Sektörümüzün ‘Hep Beraber’ buluşması, ‘Tekrar Beraber’ biraraya gelmesi sektörümüzün tüm paydaşları için çok önemli. Bu birlikteliğin sektörün yatırım devamlılığına katkıda bulunmasını temenni eder, Nordex Türkiye olarak davetimize katılan tüm yatırımcılara ve yöneticilerimize teşekkürlerimizi sunarız. ”

Author: Mustafa Fazlıoğlu

Mustafa FAZLIOĞLU;1990 yılı İ.T.Ü Elektrik Mühendisliği Mezunu. Mustafa FAZLIOĞLU 1990 yılından beridir Elektrik Mühendisliğinin yanısıra Teknik Medya’da faaliyet göstermektedir. www.elektrikhaber.com , www.mustafafazlioglu.com.tr, www.guneshaber.net, www.otomasyonhaber.net haber portalları bir Mustafa Fazlıoğlu yapımıdır......