Smart Güneş Teknolojileri, “Özel Adem Ceylan Final Teknik Koleji” ile uzun soluklu iş birliğine imza attı. 

Smart Güneş Teknolojileri, güneşten aldığı ilhamla sektörün “aranan elemanlarını” yetiştiriyor

Türkiye’de güneş enerjisi sektörünün gelişimine öncülük eden Smart Güneş Teknolojileri, Gebze Güzeller Organize Sanayi Bölgesinde bulunan “Özel Adem Ceylan Final Teknik Koleji” ile uzun soluklu iş birliğine imza attı. 

 Güneş enerjisi sektörünün geleceğe yön veren teknolojilerini Türkiye’ye taşıyan Smart Güneş Teknolojileri, Gebze fabrikasının kurulu olduğu Gebze Güzeller Organize Sanayi Bölgesi’nde yer alan Özel Adem Ceylan Final Teknik Koleji ile geleceğin tercih edilen yeşil çalışanlarını yetiştirmek üzere iş birliği gerçekleştirdi. 

Smart Güneş Teknolojileri, 1800 öğrencisine bilişim, elektrik elektronik, endüstriyel otomasyon, yenilenebilir enerji, makine ve motorlu araçlar teknolojileri programları konularında eğitim veren okulda iş birliği kapsamında ilk olarak “Yenilenebilir Enerji Teknolojisi  Atölyesi” kuracak.  İlk olarak öğrencilerin üzerinde deney yapabileceği, testler geliştirebileceği güneş enerji santrali bileşenleri sağlamaya başlayan Smart Güneş Teknolojileri, süreç içerisinde atölye içeriğine güneş enerji ölçüm istasyonundan yeni teknoloji güneş panellerine ve işletme izleme programına kadar farklı uygulamaları da dahil edecek. İş birliğinin ve atölyenin duyurusunun yapıldığı 2022-2023 eğitim ve öğretim yılı ve Smart Atölye açılışına Smart Güneş Teknolojileri Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Sayın Hakan Akkoç katıldı.

Smart Güneş Teknolojileri Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Hakan Akkoç, iş birliği ile ilgili şu açıklamalarda bulundu: “Smart Güneş Teknolojileri olarak sektörde nitelikli iş gücü yetiştirilmesi için eğitime büyük önem veriyoruz. Bu yaklaşımımızın da bir neticesi olarak, Özel Adem Ceylan Final Teknik Koleji ile geleceğin yeşil enerji uzmanlarını yetiştirmek için bir iş birliği protokolü imzaladık. Kolejin ‘Yenilenebilir Enerji Teknolojileri’ bölümünde eğitim gören gençlerin, ‘ara eleman’ değil, ‘aranan eleman’ olarak sektöre kazandırılmasını hedefliyoruz. İş birliğimiz kapsamında sadece öğrencilere değil öğretmenlere de katkı sağlamak istiyoruz. Bu yüzden Smart Akademi programımızı da okulumuzda eğitimcilerle buluşturacağız.”

Hem öğrencilere hem de öğretmenlere katkı sağlanacak 

İş birliği ile birlikte 2022-2023 eğitim ve öğrenim döneminden itibaren Smart Akademi ile öğretmenlere de güncel mevzuat ve yeni teknoloji eğitimlerine başlanacak. Bu sayede,  öğrenciler kadar eğitimcilerin de yenilenebilir enerji konusunu özümsemesine destek olunması hedefleniyor. 

Atölye kapsamındaysa 9. sınıftan mezuniyete kadar şirket ile iç içe olacak öğrenciler, seçmiş oldukları mesleklerle ilgili gelecekte onları nasıl bir iş hayatının beklediğini deneyimleme fırsatı yakalayacaklar. Smart Güneş Teknolojileri için kaliteli işgücü yetiştirecek program, öğrenciler için de alanlarıyla ilgili işe hızlı bir şekilde ulaşmanın özgüvenini yaşatarak çalışacağı işe ve sektöre yönelik de aidiyet duygusu geliştirmelerine katkıda bulunacak.  Atölye ve akademinin yanı sıra Smart Güneş Teknolojileri, okul yetkilileri ile birlikte müfredat geliştirme çalışmaları, sınıflar ve firmalar arasında sosyal faaliyetler yapılması ve dört yıllık etkinlik takvimi oluşturulması için de çalışmalara başlamıştır.

Smart Güneş Teknolojileri Hakkında

Yenilenebilir enerji sektöründeki yatırımlarına 2009 yılında Avrupa’da başlayan Smart Güneş Teknolojileri, üstün kalitesiyle dünyanın pek çok ülkesinde tercih edilen bir firmadır. Türkiye başta olmak üzere; Bulgaristan, Romanya, Yunanistan, İsviçre, Ukrayna ve Almanya’da faaliyetlerini sürdüren Smart Güneş Teknolojileri, yerli panel üretimi ve mühendislik hizmetlerinin yanı sıra, yatırımcı olarak da güneş enerjisi sektörünün gelişimine katkıda bulunmaktadır. Smart Güneş Teknolojileri’nin kendi GES (Güneş Enerjisi Santrali) yatırımları, yurtiçi ve yurtdışında toplam 100 MW’ı aşmıştır. Türkiye’de ve Avrupa’da büyümeye devam eden Smart Güneş Teknolojileri, güneş paneli fabrikasında Cam-Cam, PERC, Bifacial, MBB ve Half-Cut Cell gibi yeni nesil panellerin üretimini gerçekleştirerek, Avrupa ve Amerika’nın yanı sıra MENA (Orta Doğu ve Kuzey Afrika) ülkelerine ihraç etmektedir. 2022 yılında da halka açılan şirket, toplam 101.755 yatırımcıdan, 9,5 kat talep gelen bir halka arz gerçekleştirmiştir. Bugüne kadar 500’den fazla projeyi hayata geçiren Smart Güneş Teknolojileri, 1.500 MW’ye ulaşan FV panel üretim kapasitesi, 346,7 MWp tamamlanan proje kurulu gücü ile faaliyetlerine devam etmektedir

Author: Mustafa Fazlıoğlu

Mustafa FAZLIOĞLU;1990 yılı İ.T.Ü Elektrik Mühendisliği Mezunu. Mustafa FAZLIOĞLU 1990 yılından beridir Elektrik Mühendisliğinin yanısıra Teknik Medya’da faaliyet göstermektedir. www.elektrikhaber.com , www.mustafafazlioglu.com.tr, www.guneshaber.net, www.otomasyonhaber.net haber portalları bir Mustafa Fazlıoğlu yapımıdır......