GENSED Güneş Enerjisi Sanayicileri ve Endüstrisi Derneği 10.Yılını Kutladı.

Güneş Enerjisi Sanayicileri ve Endüstrisi Derneği (GENSED), kuruluşunun 10. yılını düzenlendiği bir akşam yemeğiyle kutladı. 10 Aralık 2019 tarihinde düzenlenen yemeğe kamu yetkili kurumlarından temsilcilerde katıldı. Gerçekleşen yemekte derneğin hem üyeleri hem de potansiyel üyeleri bir araya geldiler.

SOLAR İSTANBUL 2020 fuarını düzenleyen TG Expo Fuarcılık A.Ş sponsorluğunda İstanbul Baltalimanı Portaxe Restaurant’ ta gerçekleşen yemekte Gensed Başkanı Halil Demirdağ, bir önceki dönem başkanlık görevinde bulunan Prof. Dr. Şener Oktik, GENSED Kurucu Üyesi Levent Gülbahar ve TG Expo Fuarcılık Yurtiçi Fuarlar Grup Satış Müdürü Ezgi Özdemir birer konuşma yaptılar.

Halil Demirdağ yaptığı konuşmasında şunları dile getirdi;

GENSED olarak 10.yılımızı kutlamanın mutluluğunu yaşıyoruz. GENSED’in güneşten elektrik üreten paydaşların bir araya geldiği bir dernektir. Kurulduğumuz 2009 yılından bu yana güneşten elektrik üretme konusunda verimli çalışmalar yaptık. Son dönemde dermek tüzüğümüze üretilen enerjinin depolanması konusunu da ekledik. Türkiye’de Güneş Enerjisi sektörü hızla büyüme kaydetmektedir. Birçok çalışma yaparak sektörü ileriye taşıma prensibiyle hareket ediyoruz. Yakın bir gelecekte hem üretim hem de mühendislik anlamında Türkiye hak ettiği yere ulaşacaktır.2020 yılında da bir başlangıç olarak GENSED, GÜNDER ve GÜYAD destekleriyle İstanbul’da SOLAR İSTANBUL 2020 fuarını TG Expo Fuarcılık A.Ş ile “yeni bir fuar yeni bir kan” sloganıyla birlikte düzenleyeceğiz.

Halil Demirdağ sektörle ilgili ise şunları söyledi;

Dünyada kurulu güneş enerjisi santrallerinin toplam kurulu gücü yaklaşık 500 bin MW’rı aşmış durumda. Türkiye ise son beş yılda gerçekleşen yatırımlar ve kurulan tesislerle kurulu gücünü 5 bin MW’ı aşan bir noktaya taşımayı başardı. Kendi sonsuz enerji kaynağımız güneş enerjisi sektörü desteklendiği taktirde Türkiye, dünyanın öncü ülkelerinden biri olabilir; yerli ve milli kaynağımız olan güneşimiz sayesinde ekonomimizi büyütüp güçlendirebiliriz.”

Düzenlenen yemek keman dinletisi ve 10.yıl pastasının kesilmesiyle sona erdi… elektrikhaber.com haber merkezi



Author: Mustafa Fazlıoğlu

Mustafa FAZLIOĞLU;1990 yılı İ.T.Ü Elektrik Mühendisliği Mezunu. Mustafa FAZLIOĞLU 1990 yılından beridir Elektrik Mühendisliğinin yanısıra Teknik Medya’da faaliyet göstermektedir. www.elektrikhaber.com , www.mustafafazlioglu.com.tr, www.guneshaber.net, www.otomasyonhaber.net haber portalları bir Mustafa Fazlıoğlu yapımıdır......