Türkiye Yüzyılında Güneşin Gücü SOLAREX İSTANBUL’LA Büyüyor

Güneş enerjisi ve teknolojileri sektörünün ihracat merkezi, Türkiye’nin konusundaki tek Avrasya’nın en büyük uluslararası fuarı 16.SolarEX İstanbul, 4-5-6 Nisan 2024 tarihleri arasında yerli üretici ve markaları, dünyanın dört bir yanından gelecek sektör devleri ile 16.kez aynı sahnede buluşturmaya hazırlanıyor.

Güneş enerjisi sektöründeki son teknolojileri ve trendleri keşfetmek için mükemmel bir platform sunan SolarEX İstanbul, beş kıtadan ve 125’ten fazla ülkeden yatırımcı ve nitelikli ziyaretçiye 16. kez ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. Doğru işbirlikleri kurarak uzun vadede güvene dayanan çalışmalar yürüten ve enerji dönüşümüne katkı sağlayan Avrasya’nın en büyük uluslararası ihtisas fuarı SolarEX İstanbul, güneş enerjisi sektöründeki son teknoloji ürünlerin uluslararası arenada görücüye çıktığı ve milyarlarca dolarlık anlaşmaların sağlandığı güçlü bir platform olarak ülke ekonomisine katkı sağlamaya devam ediyor.

Cumhuriyetimizin 100. yılında SolarEX İstanbul’dan Gelecek Nesillere Armağan: SOLAREX İSTANBUL HATIRA ORMANI

SolarEX İstanbul kendi enerjisini üreten ve enerjisini dünyaya satan Türkiye olmanın yanı sıra ekonominin daha sürdürülebilir olmasına katkı sağlamak adına çıktığı yolculuğunda gelecek nesillere daha yaşanır bir dünya bırakmak için 10 bin fidan ile başlattığı SolarEX İstanbul Hatıra Ormanı projesini Voli Fuar Hizmetleri çalışanları ve ilköğretim okulu öğrencilerinin katılımı ile hayata geçirdi.  

SolarEX İstanbul Proje Yöneticisi Yasemin TERLE, proje ile ilgili şu açıklamalarda bulundu:

 ’’ SolarEX İstanbul ailesi olarak sürdürülebilirliği var gücümüzle destekliyor ve attığımız her adımın sürdürülebilirlik vizyonumuzla paralel olmasına özen gösteriyoruz. Fuara katılan tüm firmalarımızın katılımlarını anlamlı kılmak adına SolarEX İstanbul Hatıra Ormanı’na fidan ekimi gerçekleştirerek fidan bağışı sertifikası verilmesi için yeni bir düzenlemeye geçerek çevreye olan sorumluluk bilincimizi de pekiştiriyoruz. SolarEX İstanbul Hatıra Ormanı ile gelecek nesillere 10 bin fidanla yeşillendirdiğimiz projemizi, geleceğimiz olan çocuklarımız ile birlikte hayata geçiriyor olmaktan dolayı çok mutluyuz. Daha yeşil yarınlar için hayata geçirdiğimiz SolarEX İstanbul Hatıra Ormanı’nı Cumhuriyetimizin 100. yılında gelecek nesillere armağan ediyoruz. Türkiye yüzyılında ülkemizin sürdürülebilirliğinin daim olması ve kendine yetme vizyonuyla hareket eden;  canlı ve cansız tüm yaşamları kucaklayan ekosistemi destekleyen projeler ile çalışmalarımızı güçlendirerek ticari bir platform olmanın yanı sıra bireysel ve kitlesel farkındalık bilincinde olarak faaliyetlerimizi gerçekleştirmekteyiz. Bakanlığımızın yürüttüğü hedef planlar çerçevesinde sürdürülebilirliğin ana eksenini oluşturan çevre koruma, ekonomik kalkınma ve sosyal tekâmülde faaliyetlerimizi sürdürerek sektörün tüm bileşenlerini SolarEX İstanbul çatısı altında buluşturuyoruz. Sürdürülebilirliği doğru adımlarla kesintisiz kılarak, kendi kendine yetebilen, çevresel faktörlere ve yarınlara duyarlı, gelecek nesillere daha yaşanır bir dünya bırakmak şirketimizin öncelikli hedef ve misyonudur.’’ Dedi.

Fuarla eş zamanlı düzenlenen konferanslar ile dünyaya canlı yayın yapılıyor.

Sektöre yönelik yeniliklerin görücüye çıktığı,  son teknolojilerin sektör profesyonelleri ile paylaşıldığı bir platform olma özelliği de taşıyan SolarEX İstanbul, bireysel ve kitlesel çevre dostu çözümlerle, sektör liderlerini 16.kez bir araya getirmeye hazırlanıyor. Büyüyen alanlarına eklediği Güneş Enerjisinde Depolama Çözümleri salonu ile katılımcı ve ziyaretçilerine geleceğin enerji çözümlerini sunuyor. Dünya genelinde uluslararası birçok STK ve kuruluşla işbirliği yapan etkinlik, fuarla eş zamanlı gerçekleştireceği konferans oturumlarını simultane tercüme eşliğinde canlı yayın altyapısıyla yayınlayarak solar sektöründeki son gelişmelere dair tüm sorulara yanıt bulunmasına olanak sağlıyor.

Sürdürülebilir enerjinin en büyük buluşması 4-6 Nisan 2024’de SolarEX İstanbul’da!

Temiz enerjiye yatırım yapmak isteyenlerin ilk tercihi olan güneş enerjisi çözümlerinin en iyi şekilde sunulduğu Türkiye’nin tek, Avrasya’nın en büyük uluslararası etkinliği SolarEX İstanbul 4-6 Nisan 2024 tarihlerinde 16. Kez kapılarını açmaya hazırlanıyor. Büyük buluşmada katılımcı ve ziyaretçi olmak, konferans oturumlarında dünyaca ünlü solar sektörü duayenleriyle buluşmak ve detaylı bilgi için; www.solarexistanbul.com  adresini ziyaret edebilirsiniz.

Author: Mustafa Fazlıoğlu

Mustafa FAZLIOĞLU;1990 yılı İ.T.Ü Elektrik Mühendisliği Mezunu. Mustafa FAZLIOĞLU 1990 yılından beridir Elektrik Mühendisliğinin yanısıra Teknik Medya’da faaliyet göstermektedir. www.elektrikhaber.com , www.mustafafazlioglu.com.tr, www.guneshaber.net, www.otomasyonhaber.net haber portalları bir Mustafa Fazlıoğlu yapımıdır......